Головна: - e-mail: mitropolet@mail.ru - http: //eparhija.com.ua - Skype: mitropolet


Категорії Новин


Новини

Керуючий Єпархією


Богородська єпархія УПЦ


Медіа

Документи

Газета


Проповіді і проповідники


Календар богослужінь


Контакти


Молитва



Голодомор та геноцид в радянські часи з відеофільмами



Українські історичні та народні трагедійні пісні і думи



Українські історичні думи козацької доби з відеофільмами



П'єси та спектаклі художнього та комедійного змісту з відеофільмами


 

У вигляді календаря

«    березня 2024    »
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

У вигляді списку

Жовтень 2023 (2)
Квітня 2020 (2)
Березень 2020 (3)
Грудень 2019 (2)
Червень 2019 (3)
Березень 2019 (5)
 

 

Hosting Ukraine

 

Богородська єпархія УПЦ КП » Новини » Богородської єпархії » Подяка Богородської єпархії УПЦ КП нашим захисникам з України, Росії та з-за кордону, які надали своєї моральної, письмової та усної підтримки з питанням про знесення нашого нового Свято – Троїцького храму

Подяка Богородської єпархії УПЦ КП нашим захисникам з України, Росії та з-за кордону, які надали своєї моральної, письмової та усної підтримки з питанням про знесення нашого нового Свято – Троїцького храму

Автор: mitropolit от 17-10-2016, 23:31
Православна парафія Свято – Троїцького храму Богородської єпархії Української Православної Церкви Київського Патріархату щиро дякує нашим захисникам з України, Росії та з-за кордону, які надали своєї моральної, письмової та усної підтримки у вияві невірних рішень Ногінського міського та Московського обласного судів з питанням про знесення нашого нового Свято – Троїцького храму у м. Ногінську Московської області по вул. Жарова, 18.

Заяви, статті та листи ми додаємо в кінці цієї письмової подяки.
Ми щиро дякуємо Святійшому Патріарху Київському і всієї Руси – України Філарету за його Заяву від імені Київської Патріархії, в якій він висловив всю свою біль з цього приводу й підтримав нашу Богородську єпархію та парафію Свято – Троїцького храму, яка належить до Богородської єпархії Української Православної Церкви Київського Патріархату.

Щиро дякуємо Президенту України Петру Олексійовичу Порошенку, який нагадує про цей злочин багатьом присутнім під час свого виступу на зустрічах з державними, політичними та дипломатичними діячами.

Щиро дякуємо Голові Верховної Ради України Андрію Парубію, який на одному із засідань у Верховній Раді заявив про цей інцидент, що так було тільки при Сталіні.

Щиро дякуємо депутатам Верховної Ради України - Віктору Єленському, Андрію Лозовому, Івану Крульку та іншим за їх державницьку та національну позицію в церковній справі.

Щиро дякуємо Міністру іноземних Справ України Павлу Анатолійовичу Клімкіну, який заявив: «Якщо в Ногінську знесуть храм Київського Патріархату, то Росія засвідчить не тільки про відсутність моралі, але й духовності».

Також дякуємо Президенту Світового Конгресу Українців Евгену Чолію зі своєю керівною корпорацію, які висловили гнів й бурю з цього приводу.

Щиро дякуємо Патріаршому наміснику Високопреосвященнійшому Митрополиту Єпіфіанію, який з болем в серці висловив свої непорозуміння про цей злочин.

Щиро дякуємо Керуючому справами Київської Патріархії Архієпископу Агапіту за його молитви та сердечну підтримку нашій парафії.

Щиро дякуємо Владиці, Архієпископу Євстратію, Голові інформаційного управління УПЦ Київського Патріархату, який з палкими промовами скрізь захищає парафію Свято – Троїцького храму.

Щиро дякуємо Голові духовного управління мусульман України «УММА», Саїду Ісмагілову за його моральну і дипломатичну підтримку.

Дуже щиро дякуємо українським ЗМІ - працівникам радіо, телебачення, газет та журналів, які показали на своїх екранах та на веб-сайтах ту несправедливість, яка має місце в Ногінському та Московському обласному судах: «5 канал», «Громадське», «ICTV», «Експресо», «Українська Правда», «Гордон», «Релігія в Україні», «РІСУ», «РСС», канал «АТР», «Голос України», «Кобза», «Україна Молода», «Цензор нет», «Київ прес», «День» та інші.
Не менше ми щиро дякуємо й російським ЗМІ, які прибували і до цього часу прибувають до нашого храму, щоб засвідчити скоєне й донести до слухачів про цей здійснений злочин.

Ми особливо дякуємо кореспондентам російського і українського бюро «Радіо Свобода», каналу «Настоящее время», «Портал – кредо Ру», «Религия и Право», «Символ веры» та іншим.

Щиро дякуємо й Ногінським міським ЗМІ, які об’єктивно сповіщали про нечесне рішення названих судів.

Ми щиро дякуємо редакції «Восточный экспресс» (Еженедельная газета Подмосковья), від 6-го жовтня 2016-го року, в якій відмічена назва: «Будут сносить храм».
«Московский областной суд отклонил апелляцию по решению о сносе Свято-Троицкого храма УПЦ Киевского патриархата в городе Ногинске Московской области. Об этом сообщили в Facebook митрополит Богородской епархии УПЦ КП в России Адриан Старина и иеромонах Святослав Скороход».
Сообщается, что суд утвердил решение первой судебной инстанции Ногинского городского суда в интересах истца — администрации Ногинского района, которая отстаивает позиции Московского патриархата. Согласно постановлению, храм будет снесен в 4-месячный срок.
Митрополит Адриан написал в Facebook, что, несмотря на решение суда, прихожане не остановятся, а будут «искать правды в высших эшелонах власти».
http://vostexpress.ru/v-noginske-budut-snosit-hram/


______________________________________________________________________________________________________________________________________

«Сетевое издание религия и право»

http://www.sclj.ru/massmedia/detail.php?SECTION_ID=461&ELEMENT_ID=7283


_______________________________________________________________________________________________________________________________________

УПЦ КП вважає варварством та вандалізмом вимогу російської влади знести Троїцький храм Київського Патріархату в м. Ногінськ Московської області
Подяка Богородської єпархії УПЦ КП нашим захисникам з України, Росії та з-за кордону, які надали своєї моральної, письмової та усної підтримки з питанням про знесення нашого нового Свято – Троїцького храму

Опублікував диякон Михаїл ОмельянВівторок, 11 жовтня 2016, 13:31

Заява Прес-центру Київської Патріархії


Подяка Богородської єпархії УПЦ КП нашим захисникам з України, Росії та з-за кордону, які надали своєї моральної, письмової та усної підтримки з питанням про знесення нашого нового Свято – Троїцького храму

З великим здивуванням, гіркотою та обуренням у Київській Патріархії довідалися про рішення Московського обласного суду, який залишив у силі рішення Ногінського районного суду Московської області Росії з вимогою знести храм Свято-Троїцької громади м. Ногінська Богородської єпархії нашої Церкви. Суд першої та апеляційної інстанції виніс такі беззаконні й варварські рішення за позовом місцевої влади, що діє в інтересах Московського Патріархату.
Громада УПЦ Київського Патріархату в м. Ногінську на чолі з митрополитом Адріаном (Стариною) – єдина громада нашої Церкви у Підмосков'ї. Вона перебуває в складі нашої Церкви з 1994 р. За цей час у громади було судом з допомогою озброєних загонів ОМОНу в 1997 р. відібрано Богоявленський собор з комплексом приміщень. Громада була витіснена із приміщень, які нею використовувалися після цього.
Митрополит Адріан разом з громадою не раз зверталися до місцевої влади з проханням надати земельну ділянку для побудови храму, в чому їм влада відмовляла під різними надуманими приводами. Тоді владика придбав для громади на своє ім'я, як приватна особа, ділянку, на якій зведено будинок. В цьому будинку розташоване приміщення для молитви, обладнане і освячене як храм. Довідавшись, що всі засоби тиску на громаду виявилися марними і вона молиться у храмі, місцева влада в інтересах Московського Патріархату подала позов щодо знесення храму, як "незаконної культової будівлі". При чому ані дозволу оформити цю будівлю, ані можливості узаконити її в інший спосіб не було надано – від початку владою була поставлена мета позбавити громаду її єдиного храму.
Під час судових засідань виявилося, що будівля не порушує архітектурних та санітарних норм, не створює жодних незручностей, а "скарги сусідів" на будівництво подані від імені неіснуючих осіб. Але суд першої та другої інстанцій не взяв до уваги цих свідчень, маючи, очевидно, заздалегідь визначене та узгоджене з адміністрацією рішення про руйнування храму.
Громада буде намагатися і надалі відстояти своє право на храм у встановленому законом РФ та міжнародними угодами порядку. Однак очевидно, що змусити російську владу припинити варварське знущання з релігійної спільноти Київського Патріархату в Ногінську може лише міжнародне обурення аморальними і вандальськими вимогами до віруючих знести власну святиню. У зв'язку з цим Київський Патріархат звертається до російської влади з вимогою припинити знущання з громади нашої Церкви в м. Ногінську та дати вказівку місцевій адміністрації створити можливість для узаконення існуючої храмової будівлі. Ми звертаємося до української влади з проханням порушувати на міжнародному рівні питання захисту прав віруючих нашої Церкви в Ногінську Московської області. Також ми просимо міжнародні та правозахисні організації, іноземні держави, які здійснюють моніторинг рівня додержання релігійної свободи у Росії, звернути увагу на цей ганебний випадок тиску російської влади на релігійну громаду УПЦ КП і допомогти їй у захисті своїх прав. Ми звертаємося до віруючих з проханням молитися за митрополита Адріана, духовенство і мирян Троїцької громади УПЦ КП м. Ногінська та просимо Господа захистити їх від владного свавілля.


Патріарх Київський і всієї Руси-України ФІЛАРЕТ
Прес-центр Київської Патріархії


http://www.cerkva.info/uk/news/churchasociety/8999-upcz-kp-vvazhaye-varvarstvom-ta-vandalizmom-vymogu-rosijskoyi-vlady-znesty-troyiczkyj-xram-kyyivskogo-patriarxatu-v-m-noginsk-moskovskoyi-oblasti.html


______________________________________________________________________________________________________________________________________

Подяка Богородської єпархії УПЦ КП нашим захисникам з України, Росії та з-за кордону, які надали своєї моральної, письмової та усної підтримки з питанням про знесення нашого нового Свято – Троїцького храму

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Подяка Богородської єпархії УПЦ КП нашим захисникам з України, Росії та з-за кордону, які надали своєї моральної, письмової та усної підтримки з питанням про знесення нашого нового Свято – Троїцького храму

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Подяка Богородської єпархії УПЦ КП нашим захисникам з України, Росії та з-за кордону, які надали своєї моральної, письмової та усної підтримки з питанням про знесення нашого нового Свято – Троїцького храму

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Подяка Богородської єпархії УПЦ КП нашим захисникам з України, Росії та з-за кордону, які надали своєї моральної, письмової та усної підтримки з питанням про знесення нашого нового Свято – Троїцького храму

______________________________________________________________________________________________________________________________________

10.10.2016
Клімкін: «Якщо в Ногінську знесуть храм Київського Патріархату, то Росія засвідчить не тільки про відсутність моралі, але й духовності»
Міністерство Закордонних Справ вже звернулось до міжнародної спільноти з цього приводу.
Україна не залишить свій храм з його настоятелем і парафіянами і буде відстоювати його захист на міжнародному рівні.


http://gordonua.com

_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Відео:
https://www.facebook.com/dw.ukrainian/videos/1446930941987693/
DW (українською)

12 октября в 20:08
Церковний скандал: у Московській області за рішенням суду знесуть храм Української православної церкви Київського партріархату. Настоятель заявляє: до цього рішення причетний московський патріархат.

______________________________________________________________________________________________________________________________________

«Гірко, аж сльози навертаються» – парафіянка єдиної церкви Київського патріархату в Росії, яку знесуть

http://www.radiosvoboda.org/a/28047557.html

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Единственную украинскую церковь в Московской области (Россия) приговорили к сносу

http://www.currenttime.tv/a/28046387.html


______________________________________________________________________________________________________________________________________

Authorities ready to demolish only Ukrainian church in Russia

http://euromaidanpress.com/2016/06/27/authorities-ready-to-demolish-only-ukrainian-church-in-russia/

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Russian court orders demolition of Ukrainian Orthodox Church (Kyiv Patriarchate) in Moscow Oblast

http://euromaidanpress.com/2016/10/06/russian-court-orders-ukrainian-orthodox-church-kyiv-patriarchate-to-demolish-church/

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Іван Крулько: Українські громади в Росії системно знищуються

http://gazetavv.com/news/policy/1475658917-ivan-krulko-ukrayinska-gromada-v-rosiyi-sistemno-znishchuetsya.html


______________________________________________________________________________________________________________________________________

Парламент має якнайшвидше врегулювати повний спектр проблем у взаємовідносинах з Російською Федерацією.

Подяка Богородської єпархії УПЦ КП нашим захисникам з України, Росії та з-за кордону, які надали своєї моральної, письмової та усної підтримки з питанням про знесення нашого нового Свято – Троїцького храму
Таку позицію висловив народний депутат від «Батьківщини» Іван Крулько під час виступу у сесійному залі.
Він наголосив на тому, що необхідно посилити підтримку українців у Росії, «а не штучно порушувати ти ці питання, коли це політично вигідно для піару».
«Українська громада в Росії системно знищується! 24 листопада 2010 року була ліквідована Федеральна національна культурна автономія українців у РФ. 18 травня 2012 року рішенням Верховного суду Росії ліквідоване Об'єднання українців в Росії. А зараз чуємо, що Московський суд прийняв рішення про знесення храму Київського патріархату. Єдину церкву українського патріархату у Росії будуть зносити екскаватором! Ось справжнє становище українців у Росії!» - констанував Іван Крулько.
Він також звернув увагу, що «натомість український бюджет на цей рік закладає нуль на підтримку східної діаспори, українців у Росії».
На переконання парламентаря, питання скасування безвізового режиму для РФ провладні фракції спробують зірвати, як це було минулого тижня із голосуванням за звільнення суддів.


______________________________________________________________________________________________________________________________________

Порошенко готовит официальное заявление в связи со сносом храма УПЦ КП в России, - нардеп

http://112.ua/politika/poroshenko-gotovit-oficialnoe-zayavlenie-v-svyazi-so-snosom-hrama-upc-kp-v-rossii-nardep-344145.html


______________________________________________________________________________________________________________________________________

Настоятель единственной в Подмосковье церкви Киевского патриархата: Я никогда не разрушу храм!

http://www.cerkva.info/ru/publications/intervju/8981-nastoyatel-edynstvennoj-cerkvy-kyevskogo-patryarxata-ya-nykogda-ne-razrushu-xram.html


______________________________________________________________________________________________________________________________________

Председатель ВР: уничтожение храма УПЦ КП в России напоминает времена Сталина

http://pressorg24.com/news?id=283917


______________________________________________________________________________________________________________________________________

ВИДЕО: "Это все идет от силы зла. А люди, которые ей служат, завтра изменятся...". Эксклюзивное интервью митрополита Богородского УПЦ КП Адриана в связи с угрозой сноса храма в подмосковном Ногинске

http://www.portal-credo.ru/site/?act=news&id=122474

______________________________________________________________________________________________________________________________________

МНЕНИЕ: «Мы, конечно, не сдадимся и будем дальше бороться за наш храм» - настоятель Свято-Троицкого храма в Ногинске митрополит Богородский УПЦ КП АДРИАН (Старина)

http://www.portal-credo.ru/site/?act=news&id=122505

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Последний бой


Московский областной суд постановил снести в Ногинске Свято-Троицкий храм, принадлежащий Богородской епархии Украинской православной церкви Киевского патриархата. Это решение вызвало большое возмущение жителей Украины и украинских властей. Секретарь комитета Верховной Рады Украины по вопросам правовой политики и правосудия Андрей Лозовой сказал, что президент Украины Петр Порошенко планирует поднять вопрос о Свято-Троицком храме на международных переговорах.

http://www.svoboda.org/a/28039635.html

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Настоятель единственной в Подмосковье церкви Киевского патриархата: Я никогда не разрушу храм!

http://15minut.org/news/164321-nastoyatel-edinstvennogo-v-rossii-hrama-upc-kp-nash-hram-unichtozhayut-po-zakazu-moskovskogo-patrirhata


______________________________________________________________________________________________________________________________________

Подяка Богородської єпархії УПЦ КП нашим захисникам з України, Росії та з-за кордону, які надали своєї моральної, письмової та усної підтримки з питанням про знесення нашого нового Свято – Троїцького храму
У Росії ухвалили знести Свято-Троїцький храм УПЦ КП в Підмосков’ї

http://www.radiosvoboda.org/a/28044014.html

Подяка Богородської єпархії УПЦ КП нашим захисникам з України, Росії та з-за кордону, які надали своєї моральної, письмової та усної підтримки з питанням про знесення нашого нового Свято – Троїцького храму



Московський обласний суд виніс рішення знести в місті Ногінську Свято-Троїцький храм, що належить Богородській єпархії Української православної церкви Київського патріархату. Це рішення викликало велике обурення жителів України і української влади. Секретар комітету Верховної Ради України з питань правової політики і правосуддя Андрій Лозовий сказав, що президент України Петро Порошенко планує порушити питання про Свято-Троїцький храм на міжнародних переговорах.
Подяка Богородської єпархії УПЦ КП нашим захисникам з України, Росії та з-за кордону, які надали своєї моральної, письмової та усної підтримки з питанням про знесення нашого нового Свято – Троїцького храму

Голова інформаційного управління Київської патріархії архієпископ Євстратій в інтерв’ю Радіо Свобода сказав, що знесення Свято-Троїцького храму погіршить складні відносини між Росією і Україною.
Свято-Троїцький храм розташований на вулиці Жарова 18, майже на околиці Ногінська. Триповерхова будівля з червоної цегли схожа на звичайний котедж. Лише незначний церковний купол із хрестом, встановлений над ґанком, дає зрозуміти, що тут – православний храм. Церковні дзвони не дзвонять, запрошуючи вірних на службу. По-перше, тому, що в цьому храмі немає дзвіниці, а, по-друге, парафіяни добре знають розклад богослужінь. Велика частина з них вступила у громаду Богородської єпархії УПЦ КП ще в 90-і роки.


Подяка Богородської єпархії УПЦ КП нашим захисникам з України, Росії та з-за кордону, які надали своєї моральної, письмової та усної підтримки з питанням про знесення нашого нового Свято – Троїцького храму


«Я майже двадцять років у Богородській громаді. Ми, парафіяни українського храму, пережили разом дуже багато. Більшість нашої пастви – дуже літні люди. Я думала, коли помру, мене відспівають у нашому храмі. Зараз я відчуваю розгубленість.
Я не розумію, як у наш час можна ухвалити рішення зрівняти православний храм із землею. Чому російська влада допускає таке?» – каже парафіянка Свято-Троїцького храму пенсіонерка Римма Столбова.
У 2014 році настоятель храму владика Адріан (Валентин Старина) купив дві земельні ділянки площею 1700 кв. м. На одній з них громада почала будувати новий храм. У 2015 році адміністрація Ногінського району Московської області направила до суду позов про визнання будівлі Свято-Троїцького храму самовільною будовою. Адміністрація Ногінського району не надала Радіо Свобода коментар, але з матеріалів справи очевидні аргументи позивача. Земля, на якій було зведено храм, призначена для індивідуального житлового будівництва. Дозволи використовувати цю землю для будівництва культових споруд у Валентина Старини немає, значить, храм слід знести.
«Отець Адріан почав намагатися отримати дозвіл на будівництво храму ще в 2014 році. Ми зверталися до міської та районної влади, до уряду Московської області, до міністерства майнових відносин, до Головного управління архітектури та містобудування Московської області. Просили допомогти нам отримати дозвіл на будівництво храму або дозволити змінити вид використання земельної ділянки. Також ми просили адміністрацію Ногінського району виділити під храм іншу ділянку. У відповідь отримували відписки, які відсилають нас до інших чиновників замкнутим колом.
Ногінська адміністрація заважала нам узаконити будівництво», – розповідає адвокат Тетяна Горюнова.
На думку Горюнової, судове рішення знести храм суперечить статті 28 Конституції Росії, яка гарантує кожному право на свободу совісті та віросповідання.
Горюнова розповідає, що судову справу проти Богородської громади ініціював священик РПЦ Михайло Яловий. Він направив до адміністрації Ногінського району листа, в якому служителів храму і парафіян називають терористами-націоналістами. «Під листом багато підписів, але немає ні імен, ні телефонів цих людей», – говорить Горюнова. Михайло Яловий не дав Радіо Свобода коментаря.
Адвокат каже, що в матеріалах справи була також скарга людей, що живуть по сусідству зі Свято-Троїцьким храмом. З якої, по-перше, було не зрозуміло, чим саме їм заважає храм, а по-друге, імена та прізвища сусідів, які були вказані в листі, виявилися вигаданими. Горюнова стверджує: експерт, призначений судом, зробив висновки, що під час будівництва храму дотримані будівельно-технічні норми та санітарно-гігієнічні вимоги, а збереження будівлі не порушує права та інтереси третіх осіб.
Відносини між громадою УПЦ КП в Ногінську і РПЦ завжди були складними. У 1997 році РПЦ вже відсудила в Богородської громади Київського патріархату Богоявленський собор, а потім за допомогою ОМОНу вигнала співробітників і парафіян із храму. Розповімо цю історію, схожу на гостросюжетний фільм, по порядку.
Священик РПЦ Валентин Старина в 1989 році був направлений у Ногінськ відновлювати зруйнований після революції Богоявленський собор. За кілька років Старина упорядкував напівзруйновану будівлю храму і побудував на її території жіночий монастир, духовну семінарію, православну гімназію і велике господарство. Він відкрив безкоштовну їдальню і медичний пункт для незаможних жителів Ногінська.

Подяка Богородської єпархії УПЦ КП нашим захисникам з України, Росії та з-за кордону, які надали своєї моральної, письмової та усної підтримки з питанням про знесення нашого нового Свято – Троїцького храму

У 1992 році митрополит Крутицький і Коломенський Ювеналій вирішив перевести Старину в Ульяновську область будувати кафедральний собор. Валентин Старина відмовився виконувати цю вимогу. Приход Богоявленського собору вийшов з підпорядкування РПЦ. У 1994 році Старина став архієпископом УПЦ КП, а Богоявленський собор перейшов під юрисдикцію Київського патріархату.
Між РПЦ і Стариною почалися довгі судові суперечки за право володіння Богоявленським собором.
У 1997 році арбітражний суд Московської області виніс рішення передати Богоявленський собор і споруди на його території Московській єпархії. Виганяти прихожан і співробітників храму приїхав ОМОН.

Подяка Богородської єпархії УПЦ КП нашим захисникам з України, Росії та з-за кордону, які надали своєї моральної, письмової та усної підтримки з питанням про знесення нашого нового Свято – Троїцького храму

«Добре пам’ятаю цей день. У храм завітали п’яні омонівці, близько ста осіб. Отцю Адріанові заламали за спину руки, закували в наручники і відвезли у відділок. Парафіян теж затримували. Мене заарештували разом з дівчинкою, яка вчилася в гімназії. Я дуже просила міліціонерів відпустити гімназистку додому. Нас відправили до відділку і відпустили лише після того, як отець Адріан приїхав особисто нас визволяти», – розповідає Римма Столбова.
«Після того, як владику забрали в міліцію, ОМОНівці стали бити священиків, студентів і навіть літніх жінок. Міліціонери витягали семінаристів із кімнат і викидали на вулицю без речей.
На першій проповіді після нашого вигнання з Богоявленського собору новий настоятель заявив, що з українцями в Ногінську, нарешті, покінчено
Любов Білицька
На першій проповіді після нашого вигнання з Богоявленського собору новий настоятель заявив, що з українцями в Ногінську, нарешті, покінчено», – говорить інша парафіянка Свято-Троїцького храму Любов Білицька.
Богородська громада УПЦ КП оселилися в будівлі колишніх казарм. В одній із будівель відкрили Свято-Троїцький храм. Довгий час у приміщеннях не було електрики і газу. Після того, як будівлі казарм стали зовсім старими, Старина переїхав на вулицю Жарова і почав там будувати новий храм.
Парафіяни розповідають, що весь цей час громада УПЦ КП в Ногінську зазнавала різних утисків із боку РПЦ. Невідомі люди часто били вікна храму. Священики РПЦ забороняли своїм парафіянам навіть наближатися до Свято-Троїцькому храму.
Подяка Богородської єпархії УПЦ КП нашим захисникам з України, Росії та з-за кордону, які надали своєї моральної, письмової та усної підтримки з питанням про знесення нашого нового Свято – Троїцького храму

«Одного разу до нас прийшла жінка з сльозах, батюшка з Московського патріархату сказав, що відспівування в нашій церкві є недійсним. А померлого родича треба знову відспівати у «правильному» храмі.
Священик РПЦ намагався змусити стати на коліна посеред храму і просити прощення за те, що була у «хохлів-розкольників»
Любов Білицька
Іншу, яка іноді заходила в нашу церкву, священик РПЦ намагався змусити стати на коліна посеред храму і просити прощення за те, що була у «хохлів-розкольників», – розповідає Білицька.
«Якщо до Майдану нашу громаду називали відступниками від правдивої віри, то після початку війни в Україні нас вирішили остаточно знищити», – говорить священик Свято-Троїцького храму Святослав Скороход.
У 2015 році якісь люди, які назвали себе православними вірянами, розмістили по всьому Ногінську листівки з фотографією Старини і митрополита УПЦ КП Філарета. У тексті листівок було написано, що «ці батюшки не вважають гріхом вбивати тих, хто живе на Донбасі і в Москві». У ногінських ЗМІ з’явилися сюжети, в яких парафіян і священиків українського храму називали поплічниками бандерівців. У храмах РПЦ священики почали розповідати вірянам, що у Свято-Троїцькому храмі збираються не просто розкольники, а справжні вороги Росії.
Священик Свято-Троїцького храму Святослав Скороход поїхав до Києва під час Майдану, щоб супроводити до Дніпропетровської області тіло Сергія Нігояна, убитого під час протистояння на вулиці Грушевського. Після цього Скороход почав отримувати погрози та образи в соціальній мережі: «Якщо ти приїдеш у Ногінськ, можна готувати твоїй …, яка тебе народила, труну для тебе… Тебе знайдуть і виріжуть очі, бандерівцю смердючий, а потім – ти навіть не уявляєш. Тобі в Ногінськ краще не приїжджати! Або рахуй дні» – це повідомлення Скороходові відправив один з жителів Ногінська.

Адвокат Горюнова розповідає, що на неї влітку цього року було скоєно замах. «У мене є маленький будинок у Криму. Я туди в липні поїхала відпочивати. На безлюдній дорозі в мене вистрілили, але не влучили. Я не бачила, хто це був. Думаю, мене таким чином хотіли налякати, щоб я більше не представляла інтереси Богородської громади в суді», – розповідає Горюнова. Адвокат не стала звертатися у кримські правоохоронні органи, тому що злякалася. «Я довгий час працювала слідчим і зрозуміла, що якщо я напишу заяву в поліцію, то живою з Криму не виберусь», – говорить Горюнова.
Парафіяни Свято-Троїцького храму в розмові з кореспондентом Радіо Свобода повторювали, що у храмі ніколи не обговорювали політичних питань. «Владика Адріан говорив, що політикою нехай займаються політики, а ми ходимо до церкви, щоб молитися за мир», – говорить Білоцька.
Більшість парафіян нашого храму – росіяни. Я останнім часом помітила серед відвідувачів храму багато нових облич. Думаю, це пов’язано з економічною кризою. У нашому храмі дуже скромні ціни
Любов Білицька
Парафіянка впевнена, що РПЦ не подобається її храм ще й із економічних причин: «Більшість парафіян нашого храму – росіяни. Я останнім часом помітила серед відвідувачів храму багато нових облич. Думаю, це пов’язано з економічною кризою. У нашому храмі дуже скромні ціни. За хрещення, відспівування і вінчання людина може заплатити скільки захоче. Крім того, кожен день у церкві годують незаможних».
Представники УПЦ КП стали на захист Свято-Троїцького храму Ногінська. Голова інформаційного управління Київської патріархії архієпископ Євстратій (Іван Зоря) в інтерв’ю Радіо Свобода розповів, що Україна глибоко обурена судовим рішенням знести Свято-Троїцький храм у Ногінську.
– У Москві храми РПЦ будують де завгодно: і між житловими будинками, і в парках, всупереч бажанню місцевих жителів. А часто і незважаючи на їхнє активне протистояння будівництву. У Ногінському районі – понад 20 храмів, що належать РПЦ, і тільки один маленький храм Київського патріархату. Рішення, яке виніс московський суд, я вважаю несправедливим і дискримінаційним щодо українців, які живуть в Росії.
Подяка Богородської єпархії УПЦ КП нашим захисникам з України, Росії та з-за кордону, які надали своєї моральної, письмової та усної підтримки з питанням про знесення нашого нового Свято – Троїцького храму

Архієпископ Євстратій
Знесення нашого храму спровокує ще більше нерозуміння і напруженість між Росією і Україною.
– Скільки зараз у Росії храмів УПЦ КП?
– Шість храмів у Бєлгородській області. Точніше сказати, це не типові храми, а молитовні приміщення.
РПЦ теж веде тиху війну проти громади УПЦ КП в Бєлгороді. Але до руйнування храмів ще не дійшла.
Парафії УПЦ КП існують по всьому світу. Але ні в одній країні, крім Росії, наші церкви не руйнували
Архієпископ Євстратій
Я знаю, що в Пензенській області був знесений храм однієї з альтернативних православних церков. Будівля храму була судом визнана самобудом і знищена відразу після Великодня. Ця церква не має до Київського патріархату ніякого стосунку, але обурює сам факт знищення храму, що належить малому релігійному об’єднанню.
Парафії УПЦ КП існують по всьому світу. Але ні в одній країні, крім Росії, наші церкви не руйнували.


– Що відбувається з храмами УПЦ КП у Криму?
– З 44 громад, які були у Криму на момент окупації півострова, зараз мають можливість проводити церковні служби лише дев’ять. Кілька громад втратили молитовні приміщення, які вони орендували: на власників натиснула адміністрація.
Архієпископ Євстратій
В судовому порядку намагаються відібрати приміщення, яке було надано в оренду на 49 років за символічну суму Сімферопольській єпархії. Кілька храмів забрали насильно, наприклад, у селі Перевальному під Сімферополем. Повісили на двері храму замок і сказали, що віряни УПЦ КП не можуть проводити «на території Росії» богослужіння.
– У російських ЗМІ постійно з’являється інформація, що УПЦ КП захоплює храми УПЦ (МП).
–– Брехня. Розповім, що справді відбувається.
Архієпископ Євстратій
Останнім часом зі зрозумілих причин підтримка Київського патріархату серед громадян України зростає, а підтримка Московського патріархату падає. Зараз, за даними соціологічних досліджень, 50–40 відсотків населення підтримує УПЦ КП, а УПЦ (МП) – всього 15–17 відсотків. Водночас зареєстрованих громад УПЦ КП 5 тисяч, а УПЦ МП 12 тисяч. У великих містах люди голосують ногами: йдуть із храмів Московського патріархату в храми Київського патріархату. У селах, де є всього одна церква, віряни чинять інакше. Вони скликають збори і більшістю голосів ухвалюють рішення вийти з УПЦ МП, а храм залишити собі. Я не вважаю, що такі дії можна назвати захопленням. Згідно з українським законодавством, кожна релігійна громада, яка є юридичною особою, має право вибрати ту чи іншу церковну юрисдикцію.


http://www.radiosvoboda.org/a/28044014.html


_______________________________________________________________________________________________________________________________________

У Московській області РФ знесуть храм Київського Патріархату

http://kobza.com.ua/prava-ljudyny-i-gromadjanyna/5389-u-moskovskii-oblasti-rf-znesut-khram-kyivskoho-patriarkhatu.html

_______________________________________________________________________________________________________________________________________

Митрополит УПЦ КП розповів про тиск Росії та постійні виклики до ФСБ

http://svitua.com.ua/news/201610/904-mytropolyt-upc-kp-rozpoviv-tysk-rosiyi-postiyni-vyklyky-fsb

_______________________________________________________________________________________________________________________________________

Московско-Богородская епархия Киевского патриархата отказывается сносить свой храм

http://www.sclj.ru/massmedia/detail.php?SECTION_ID=457&ELEMENT_ID=7283

_______________________________________________________________________________________________________________________________________

В Московской области снесут единственный в РФ украинский храм

http://republic.com.ua/article/42095-V-Moskovskoy-oblasti-snesut-edinstvennyy-v-RF-ukrainskiy-hram.html

_______________________________________________________________________________________________________________________________________

Світовий конгрес українців обурений рішенням Московського обласного суду, який підтвердив дозвіл на знесення Свято-Троїцького храму Богородської єпархії Української православної церкви Київського патріархату у Ногінську.

http://www.ukrinform.ua/rubric-abroad/2101697-svitovij-kongres-ukrainciv-oburenij-so-u-rosii-hocut-znesti-hram-upc.html

_______________________________________________________________________________________________________________________________________

На Московщині зносять храм православних українців...

http://www.golos.com.ua/article/277072

_______________________________________________________________________________________________________________________________________

Настоятель единственного в России храма УПЦ КП объяснил, за что его хотят снести

http://obozrevatel.com/politics/07325-nastoyatel-edinstvennogo-v-rossii-hrama-upts-kp-obyasnil-za-chto-ego-hotyat-snesti.htm

_______________________________________________________________________________________________________________________________________

Черный понедельник для Богородской епархии УПЦ Киевского Патриархата в России

http://simvol-veri.ru/xp/cherniie-ponedelnik-dlya-bogorodskoie-eparxii-upc-kievskogo-patriarxata-v-rossii.html

_______________________________________________________________________________________________________________________________________

Порошенко готовит официальное заявление в связи со сносом храма УПЦ КП в России, - нардеп
Подяка Богородської єпархії УПЦ КП нашим захисникам з України, Росії та з-за кордону, які надали своєї моральної, письмової та усної підтримки з питанням про знесення нашого нового Свято – Троїцького храму


Президент Петр Порошенко намерен сделать официальное заявление в связи с решением РФ снести храм УПЦ КП в РФ. Он также пообещал поднимать этот вопрос на международных переговорах.
Об этом сообщил народный депутат Андрей Лозовой в Facebook.
"Вечером была возможность коротко переговорить с президентом. Попросил его вмешаться в два важных для нации вопроса: защита Свято-Троицкого храма УПЦ КП в Ногинске Московской области РФ и личная опека эксгумацией и перезахоронением на Аскольдовой могиле Героев Крут: создание единого Мемориала Героев", - сообщил Лозовой.


http://112.ua/politika/poroshenko-gotovit-oficialnoe-zayavlenie-v-svyazi-so-snosom-hrama-upc-kp-v-rossii-nardep-344145.html

_______________________________________________________________________________________________________________________________________

Подяка Богородської єпархії УПЦ КП нашим захисникам з України, Росії та з-за кордону, які надали своєї моральної, письмової та усної підтримки з питанням про знесення нашого нового Свято – Троїцького храму


В Московской области снесут храм УПЦ КП

http://gordonua.com/news/worldnews/v-moskovskoy-oblasti-snesut-hram-upc-kp-153027.html

_______________________________________________________________________________________________________________________________________

Подяка Богородської єпархії УПЦ КП нашим захисникам з України, Росії та з-за кордону, які надали своєї моральної, письмової та усної підтримки з питанням про знесення нашого нового Свято – Троїцького храму


«Ще один крок на знищення всього українського»

https://day.kyiv.ua/uk/article/den-planety/shche-odyn-krok-na-znyshchennya-vsogo-ukrayinskogo

_______________________________________________________________________________________________________________________________________

Таких повідомлень на багатьох сайтах було десятки тисяч.

 

Hosting Ukraine

 

@ 2011 Прес-центр Богородської єпархії