Головна: - e-mail: mitropolet@mail.ru - http: //eparhija.com.ua - Skype: mitropolet


Категорії Новин


Новини

Керуючий Єпархією


Богородська єпархія УПЦ


Медіа

Документи

Газета


Проповіді і проповідники


Календар богослужінь


Контакти


Молитва



Голодомор та геноцид в радянські часи з відеофільмами



Українські історичні та народні трагедійні пісні і думи



Українські історичні думи козацької доби з відеофільмами



П'єси та спектаклі художнього та комедійного змісту з відеофільмами


 

У вигляді календаря

«    березня 2024    »
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

У вигляді списку

Жовтень 2023 (2)
Квітня 2020 (2)
Березень 2020 (3)
Грудень 2019 (2)
Червень 2019 (3)
Березень 2019 (5)
 

 

Hosting Ukraine

 

Богородська єпархія УПЦ КП » Новини » Богородської єпархії » Про святкове богослужіння Митрополита Адріана у Свято - Троїцькому храмі м. Ногінська Московської області на честь святителя і чудотворця Миколая.

Про святкове богослужіння Митрополита Адріана у Свято - Троїцькому храмі м. Ногінська Московської області на честь святителя і чудотворця Миколая.

Автор: mitropolit от 27-05-2011, 22:53
Прес-служба Богородської єпархії УПЦ Київського Патріархату сповіщає, що Митрополит Адріан після участі в роботі VI-го З’їзду Об’єднання Українців Росії (ОУР) у Москві (21-го травня), ввечері, звершив Всенічне бдіння у Свято – Троїцькому храмі м. Ногінська Московської області на честь неділі та свята святителя і чудотворця Миколая (22-го травня).
В день свята Митрополит Адріан очолив Божественну літургію, а потім звершив святковий Молебень у співслужінні священнослужителів храму з читанням Акафісту на розспів присвяченому святителю Миколаю.
Після Молебню Митрополит Адріан виголосив проповідь, в якій було прославлене святе ім’я святителя і чудотворця Миколая. Він нагадав, що святий угодник Божий, будучи подвижником і ревним християнином, завжди допомагав бідним і нещасним людям, а будучи високоосвіченим богословом, захищав Святу Християнську Церкву та її догматичне віровчення, яке, особливо, святитель захищав на І-му Вселенському Соборі у Нікеї.
Святитель Миколай ніде і ніколи не боявся говорити правду Божу, ні єретику Арію зі своїми послідовниками, ні державній владі, ні архієреям, за що постраждав і був кинутий до в’язниці, де й отримав тяжку хворобу.
Але Господь Всемилостивий врятував йому земне життя, бо його молитви до Бога творили великі чудеса.
Тому імператорському двору, багатьом архієреям і священнослужителям Господь нагадував, щоб вони не знущалися над великим праведником Божим, кинувши його у в’язницю, а клопоталися про його визволення.
Господь звільнив Свого обранця від земного пекла і нагадав його собраттям – архієреям, що вони глибоко помилялися у своєму рішенні, кинувши святителя на страту. Бо святитель Миколай не боявся людей, а тільки трепетав перед Богом, Який створив людство не для земних радощів, а для вічного життя у Царстві Небесному.
Тому й ми молимось до нього, не як до архієрея чиновника – адміністратора, але як до святителя – мученика і багато- страждальця, який все своє життя віддав за Правду Божу і за спасіння людей на землі.
Святителю отче Миколаю, моли Бога за нас. Амінь.

Прес-служба Богородської єпархії УПЦ Київського Патріархату

 

Hosting Ukraine

 

@ 2011 Прес-центр Богородської єпархії