Головна: - e-mail: mitropolet@mail.ru - http: //eparhija.com.ua - Skype: mitropolet


Категорії Новин


Новини

Керуючий Єпархією


Богородська єпархія УПЦ


Медіа

Документи

Газета


Проповіді і проповідники


Календар богослужінь


Контакти


Молитва



Голодомор та геноцид в радянські часи з відеофільмами



Українські історичні та народні трагедійні пісні і думи



Українські історичні думи козацької доби з відеофільмами



П'єси та спектаклі художнього та комедійного змісту з відеофільмами


 

У вигляді календаря

«    березня 2024    »
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

У вигляді списку

Жовтень 2023 (2)
Квітня 2020 (2)
Березень 2020 (3)
Грудень 2019 (2)
Червень 2019 (3)
Березень 2019 (5)
 

 

Hosting Ukraine

 

Богородська єпархія УПЦ КП » Новини » Богородської єпархії » Звернення Митрополита Московсько – Богородського Адріана до архієреїв і духовенства Тернопільських єпархій УПЦ Київського Патріархату

Звернення Митрополита Московсько – Богородського Адріана до архієреїв і духовенства Тернопільських єпархій УПЦ Київського Патріархату

Автор: mitropolit от 23-06-2012, 01:34
Ваші Високопреосвященства, Високопреосвященнійші Владики Іове та Несторе!

Сила зла роз’єднала Вас. І це відбулось не сьогодні і не вчора, а набагато років раніше, оскільки Ви не слідкували за своїми діями, які за нас, контролюються Силою Божою і своєю совістю, нажаль, інколи вони завершуються карою Господньою. Тільки не разом, і не в один час.
Декілька років тому, Ваші парафії переходили від однієї єпархії до іншої, а Ви цьому не надавали своїх оцінок, бо одні раділи, а інші горювали. І ось, зовсім недавно по Інтернету, Ви обидва, але не в одних кампаніях ЗМІ давали інтерв’ю тернопільським обласним службам, де Вас записували на відео, а також про них складали статті для розчарування нашого рідного українського православного люду. Хоча, кожен з Вас думав, що він мудріший і розумніший від свого опонента.

Звернення Митрополита Московсько – Богородського Адріана до архієреїв і духовенства Тернопільських єпархій УПЦ Київського Патріархату
Розміщуємо відеоматеріали з коментарями архієпископа Нестора

Звернення Митрополита Московсько – Богородського Адріана до архієреїв і духовенства Тернопільських єпархій УПЦ Київського Патріархату
та архієпископа Іова



І що ми почули від Вас? Як мені здалося, що архієпископ Іов нікого не принижував в своїх висловлюваннях, в тому числі й з великою повагою говорив про Святійшого Патріарха Філарета, в протилежність Вам, архієпископе Несторе, бо Ви не жаліли своїх «епітетів» в адресу свого колишнього добродія, архієпископа Іова.
До чого ми дожилися в своїй єдиній, рідній, помісній Церкві в Україні? Ганьба. Саме з Тернополя прийшла подібна біда і на Дніпропетровщину, де мені, Митрополиту Адріану прийшлось 18-ть років чесно працювати на розповсюдження ідеї про необхідність в моєму регіоні розширювати парафії УПЦ Київського Патріархату. А чим закінчилось? Були захоплені мої почергово обидві єпархії, а потім і мною побудований Петро – Павлівський кафедральний храм у м. Дніпропетровську.
І ці захоплення храмів, соборів і монастирів тепер по всій Україні можна відчути і побачити, не тільки іншими православними релігійними об’єднаннями, але й в своїй рідній Церкві, для якої кожен з нас віддавав всі свої сили, енергію і фінансові кошти.
Адже мною були сформовані 217-ть парафій. Були рукопокладені диякони і священики у кількості 189-ть чоловік, серед яких дуже мало було з духовною освітою, бо після семінарій і академій вони залишалися в тій єпархії, де навчалися.
Мною із Москви до Дніпропетровської єпархії були переправлені більше 500 написаних маслом великих ікон художниками Підмосков’я.
І все це залишилось в тих храмах, куди вони направлялися, чому я аж ніяк не жалкую, бо вони є в моїх храмах, перед якими моляться мої любі парафіяни.
Але, про що думають ті архієреї, які не дбають і не будують, а залишаються задовільними тим, що пограбували?
І це стає, нажаль, закономірністю в нашій Церкві.
У вільний час, замість молитви, самоповчання та допомоги один одному, ми висміюємо свого собрата у Христі і хвалимось чужими працями і надбаннями.
Ми судимо і виганяємо з парафій чи з єпархій своїх собратів, а самі надіємось на своє «вічне» перебування на землі, забуваючи про свою тілесну смерть та підготовку до неї.
Колись, під час Свого земного життя Христос Спаситель відповідав лукавим книжникам і фарисеям, коли вони привели до нього жінку, пійману у прелюбодіянні. Він сказав, що: «хто з вас без гріха, перший бери камінь і кидай в неї».
Так хто із нас, архієреїв, незалежно від православної юрисдикції, без гріхів? А Ви, владико Несторе, дозволили собі не тільки на всю Тернопільщину, але й на всю Україну та до членів української діаспори у світі, сповістити свої достойні чесноти і сказати про «великі» гріхи свого собрата у Христі, архієпископа Тернопільского і Кременецького Іова.
Негайно помиріться і обніміться, про що не тільки дбав і дбає наш Господь Ісус Христос, але й наш вічний вождь і мислитель Тарас Григорович Шевченко.
Подайте свої руки один одному і згадайте тільки все добре і корисне для нашого українського народу, в чому він і так гине від своїх гріхів і помилок, а Ви добавляєте їм свої земні проблеми, про які неповинен ніхто з них знати.
А Ви, владико Несторе, якщо маєте бажання до цього часу тримати відомості про рішення Священного Синоду УПЦ КП від 13-го травня 2012-го року на своєму єпархіальному веб-сайті http://cerkva.te.ua/index.php?option=com_content&task=view&id=472&Itemid=20 ,

то треба сповіщати і тримати не тільки свої вибіркові стрічки, які на Ваш погляд всім потрібні, але й друкувати повністю журнал, який був прийнятий на цьому Священному Синоді.
Я пам’ятаю Вас і Ваші дії, коли Вам Святійший Патріарх Київський і всієї Руси – України Філарет тимчасово довірив роботу канцелярії, де Ви, теж вибірково, «вивчали» архієреїв і духовенство, а потім виносили всю брудноту нашої Церкви на «вулицю».
Схаменіться Владико Несторе і постарайтесь оцінити самовіддану працю архієпископа Іова, завдяки якому були згуртовані і створені його трудами і працями, в ті складні, початкові 90-ті роки, коли кожному з нас доводилось виносити і постійно "пити" гірку воду. Тепер воно все забулося деякими людьми, тоді як Ви, в той час, про це нічого не знали, бо по своєму віку, Ви були ще школярем.
Бажаю Вам постійно ним бути, щоб щодня навчатися і змінювати своє гріховне життя, а не слідкувати за чужими, за які Вам не прийдеться відповідати ні перед Богом, ні перед українським суспільством.


Зі щирою повагою до Вас – Митрополит Адріан

_________________________________________________________________________________________________________________

Не радіючи, а співчуваючи владиці Іову та владиці Нестору, ми розміщуємо статтю, в якій коротко і ясно викладається матеріал про ситуацію в Тернопільській єпархії.

__________________________________________________________________________________________________________________



«Архиєпископ Нестор може повторити «подвиги» Архиєпископа Іова».


By admin – 17.05.2012
Опубліковано в: Духовність, Суспільство


Скандал в тернопільських православних закінчився. Нагадаємо, у Тернопільсько-Кременецькій єпархії в останні місяці розгорівся конфлікт між керуючим єпархією преосвященним Іовом, архієпископом Тернопільським і Кременецьким, з одного боку, і частиною духовенства єпархії – з іншого боку. Обидві сторони конфлікту звинувачують одна одну в порушеннях церковних канонів і недостойній поведінці.
Для розв’язання конфлікту на прохання духовенства Указом Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета Збаразьке благочиння Тернопільсько-Кременецької єпархії було передане до складу Тернопільсько-Бучацької єпархії.
Проте, конфлікт не був розв’язаний, свідченням чого стали рішення єпархіальних зборів Тернопільсько-Кременецької єпархії, проведених під головуванням преосвященного Іова, архієпископа Тернопільського і Кременецького, 24 квітня 2012 р., які за його підписом були надіслані на адресу Патріарха Київського і всієї Руси-України та Священного Синоду УПЦ Київського Патріархату.
Синод УПЦ Київського Патріархату детально вивчивши ситуацію прийняв рішення усунути архієпископа Іова від управління єпархією, а єпархію передати архієпископу Нестору.
Проте конфлікт на цьому не закінчився більшість духовенства насторожено сприйняло нового архієрея, а деякі деканати навідріз відмовились йому підпорядковуватись тому подали прохання Патріарху Філарету про перехід в Тернопільсько-Теребовлянську єпархію до єпископа Павла.
Своє рішення кожен священник коментує по різному. Одні більше довірять владиці Павлу, вважають, що він краще розуміється з священниками, так як сам має великий досвід парафіяльного священика. Інші вважають, що конфлікт в Тернопільсько-Кременецькій єпархії спровокував сам владика Нестор, систематично переманюючи до себе священників на яких архієпископ Іов накладав певні дисциплінарні стягнення і тому не хочуть йому підпорядковуватись. Багато сказали просто, що розміщення єпархіального управління в Чорткові для них зручніше ніж в Тернополі.
Але очевидно одне, єдиного самодержавного архієрея з владики Нестора не вийшло. Кафедра під ним захиталась, не встиг він ще на неї стати. Побудувати «архиєпархіїї» не получилося, проте засліплений гординею архієпископ Нестор за короткий час встиг зіпсувати стосунки як з духовенством Тернопільсько-Кременецької так і Тернопільсько-Теребовлянської єпархії заклавши фундамент нової напруги серед духовенства, яка невідомо чим закінчиться.

Роман Якимчук, спеціально для ВІСНИК ПРАВДИ.


 

Hosting Ukraine

 

@ 2011 Прес-центр Богородської єпархії