Головна: - e-mail: mitropolet@mail.ru - http: //eparhija.com.ua - Skype: mitropolet


Категорії Новин


Новини

Керуючий Єпархією


Богородська єпархія УПЦ


Медіа

Документи

Газета


Проповіді і проповідники


Календар богослужінь


Контакти


Молитва



Голодомор та геноцид в радянські часи з відеофільмами



Українські історичні та народні трагедійні пісні і думи



Українські історичні думи козацької доби з відеофільмами



П'єси та спектаклі художнього та комедійного змісту з відеофільмами


 

У вигляді календаря

«    березня 2024    »
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

У вигляді списку

Жовтень 2023 (2)
Квітня 2020 (2)
Березень 2020 (3)
Грудень 2019 (2)
Червень 2019 (3)
Березень 2019 (5)
 

 

Hosting Ukraine

 

Богородська єпархія УПЦ КП » Новини » Богородської єпархії » Звернення Митрополита Адріана до Президента України В.Ф. Януковича про порушення громадських прав українців в Україні і за кордоном

Звернення Митрополита Адріана до Президента України В.Ф. Януковича про порушення громадських прав українців в Україні і за кордоном

Автор: mitropolit от 14-07-2012, 22:29
Звернення Митрополита Адріана до Президента України В.Ф. Януковича про порушення громадських прав українців в Україні і за кордоном
14.07.2012-го року.
Прес-служба Московсько – Богородської єпархії Української Православної Церкви (КП) розміщує статтю - звернення Митрополита Адріана до Президента України В.Ф. Януковича у зв’язку з прийняттям депутатами ВР антиукраїнського законопроекту «Про основи державної мовної політики».
Це звернення Владика Адріан направив на ім’я В.Ф. Януковича 10-го липня 2012-го року, надіючись, що він його отримає своєчасно, до нового ультиматуму народних сміливців, які вирішили об’явити голодування біля стін Українського Дому.
Також ми нагадуємо всім вірним Українських Православних Церков, особливо, УПЦ КП про 17-ліття з дня блаженної кончини Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси – України Володимира (Романюка). Він помер 14-го липня 1995-го року у м. Києві, а похорони відбулись 18-го липня цього ж року, які були супроводжені сотнями ОМОНівців з газовими балонами та одягнені в особливу броню із закритими обличчями.
Але незважаючи на це, тіло Святійшого Патріарха Володимира було поховане біля брами Свято – Софійського собору, який був побудований за часи Київської Русі святим великим князем Київський Ярославом Мудрим.
Ми пропонуємо відеофільм "Хресна дорога" про похорони Патріарха Володимира, де на самому початку фільму Єпископ Адріан (нині Митрополит Богородський) звершує заупокійну Літію біля труни з тілом Святійшого Патріарха. http://www.youtube.com/watch?v=aRqrVd0fY4s


Прес-служба Митрополита Адріана


_____________________________________________________________________________________________________________________________________________

10.07.2012-го року

Президенту України
В.Ф. Януковичу



Вельмишановний Вікторе Федоровичу !

Звернення Митрополита Адріана до Президента України В.Ф. Януковича про порушення громадських прав українців в Україні і за кордоном
Духовенство та віруючі Московсько - Богородської єпархії УПЦ Київського Патріархату не змогли бути осторонь тієї реакції української діаспори в Російській Федерації, з приводу самовільного рішення депутатами Верховної Ради України двох фракцій: комуністів, на чолі з віце-спікером Адамом Мартинюком та Партії регіонів, з його членами Сергієм Ківаловим (родом з Молдови) та Вадимом Колісніченком (родом із знаменитої Умані, куди прибувають гості зі східної країни). Вони за «спиною» всього чесного, довірливого українського народу здійснили свавілля і беззаконня в стінах ВР нашої любої України, чого немає в жодній державі Європи. Саме вони запропонували законопроект про другу державну мову в Україні, якою повинна бути російська.
Ми глибоко обурені поведінкою антиукраїнських, так званих діячів – С. Ківалова та В. Колісніченка, які, подібно церковним ієрархам УПЦ Московського Патріархату, своїм духовним наставникам, - Митрополиту Одеському та Ізмаїльському Агафангелу (росіянин), а також Митрополиту Донецькому і Маріупольському Іларіону (Львів), продовжують дозволяти собі вирішувати долю українського народу в його рідній країні і на своїй рідній землі.
Хто є ці названі люди? Якби вони жили в Росії і діяли подібним чином проти російського народу і російської держави, то вони давно були б в камерах підготовки до вічного ув’язнення, подібно «дівчатам», яких лякають семирічним ув’язненням тільки за те, що їм не подобається той чи інший церковний і державний діяч.
А тут, ці названі «нелюди» роблять переворот в Україні, в чужій для себе державі і для них не має ні законів, а ні ніякої управи. Дожилися, щоб народні депутати Верховної Ради та інші патріоти українського національного духу голодували, в знак протесту проти прийняття законопроекту ВР «Про основи державної мовної політики». Адже й Конституцію України під себе підлаштовувати, є також великим порушенням і гріхом перед країною і українським народом.
Це ж ганьба для нашої держави, коли «гості» України продовжують тіснити українців в їх Вітчизні, як це було в часи українського середньовіччя, коли український народ не мав права вирішувати своє національне питання в своїй Вітчизні. Бо замість них ці болючі теми ставилися у Варшаві та у Москві, а не у Києві, де дробилися і захоплювалися наші землі і наші території без участі українського народу і його влади.
Хіба ж так можна, щоб українці не мали права голосу в своїй державі?! В Україні й так все російське або східне. Але для них тепер не вистачає тільки «одержавити» свою російську мову на рівні з українською, щоб і зовсім її «стерти» з землі.
Адже ж ми є члени української діаспори в Російській Федерації. Ми зовсім не маємо нічого подібного в порівнянні з правами росіян в Україні, ні юридичних прав ні релігійних свобод в цій країні. Статути наших парафій (УПЦ КП) не реєструються не тільки у Москві, але й по всій Росії.
Нам не надаються ніякі будинки і приміщення для пристосування їх під православні храми, а також не виділяються земельні ділянки для їх будівництва.
Мало цього. У нашій Богородській єпархії УПЦ Київського Патріархату, у Ногінську, в кінці вересня 1997-го року був силою захоплений Богоявленський собор нами відновлений з руїн в радянський час, а також комплекс 10-ти великих будівель, також нами заново побудованих. Але незважаючи на це, духовенство, гімназисти, викладачі та парафіяни були вигнані з собору та комплексу будівель московськими ОМОНівцями під наглядом екс-мера, Ю. Лужкова на самовизначення.
Крім цього на всіх храмах РПЦ Московського Патріархату м. Ногінська і Ногінського району й досі висять листівки зі змістом, щоб віруючі не ходили молитися до Свято – Троїцького храму (вул. Совєтської Конституції, 17) УПЦ КП, бо він належить «розкольникам».
Тоді як РПЦ Московського Патріархату в Україні має три Лаври, сотні монастирів, тисячі соборів і храмів, що належать надбанню історичного українського народу.
Ми в Росії не маємо жодної української середньої і початкової школи, театрів і концертних залів, де б українці змогли б відтворювати свої здібності і приносити людям РФ душевну і сердечну радість від їх співу, фольклорних та театральних вистав чи словесних виступів. Ми не маємо ніяких газет і журналів українською мовою по всій Росії, жодного телеканалу і радіо, навіть в тих регіонах, де тісно проживають українці, як у Москві біля мільйона, в Сибіру, на Далекому Сході в Уссурійському та в Хабаровському краях, а також в багатьох містах і селах в республіках і областях РФ.
Треба пам’ятати, як у Москві ще в кінці XVII-го на початку XVIII-го століть українським Гетьманом Іваном Мазепою було побудовано десятки храмів, а також свій знаменитий Палац, в якому зараз розташовуються ОМОНівці.
І цей район в столиці РФ офіційно називається до цього часу – Хохловським, а не Українським. Хіба ж це не є образою членів української діаспори в РФ? Вулиці у Москві на честь українських діячів були замінені на інші назви, які з Україною не мають нічого спільного. А названі українські храми у Москві знаходяться в підпорядкуванні РПЦ Московського Патріархату. Нажаль, навіть Українська Православна Церква Московського Патріархату, до цього часу, не має жодного храму, каплиці чи подвір’я на території столиці Росії. А що ж тоді можна говорити про розширення парафій Московсько – Богородської єпархії УПЦ КП в РФ?
Тоді як в Україні і в кожному місті, селищі і селі стоять пам’ятники катам українського народу, як: В. Леніну, Й. Сталіну, М. Щорсу, Л. Кагановичу, Ф. Дзержинському, особливо С. Косіору, який був злочинцем та одним із організаторів Голодомору в Україні 1932—1933 та багатьом іншим, від кривавих рук яких, загинуло 20-ть мільйонів кращих українців в штучному голодоморі та в сибірському ГУЛАзі.
І ось, продовжуючи підступну політику своїх радянських попередників, деякі сучасні депутати Верховної Ради, будучи членами російської діаспори в Україні, дбають про свою національну мову, яка є державною в Росії і не піклуються про українську мову, яка є державною в Україні, згідно її Конституції. Адже ж цих невдячних майбутніх депутатів висував до обрання у Верховну Раду саме український народ.
Ви ж знаєте, дорогий Вікторе Федоровичу, що в Російській Федерації кожен бажаючий перетнути кордони цієї країни і стати її громадянином, зобов’язаний здати іспит на володіння російською мовою. І це є добре.
А в Україні, чомусь, деякі сучасні державні діячі, не українського походження, знущаються над нашою національною українською мовою і зовсім не хочуть її знати.
Чому ж Ви, Вельмишановний Вікторе Федоровичу, будучи Президентом України дуже гарно і впевнено володієте українською мовою, і навіть краще від корінних українців? Так чому ж інші державні діячі не бажають цього, а спеціально «коверкають» українську мову, щоб зобидити господарів України й своїми провокаторськими діями настроювати проти себе свідомих українців для бійки в стінах ВР?
Ми надіємось, дорогий Вікторе Федоровичу, що Ви, як гарант Української Конституції не допустите «Ківаловим» і «Колісніченкам» глузувати над українцями не тільки в Україні, але й по всьому світі, де ми маємо своє постійне проживання. Тому, ми надіємось на Вашу допомогу і захист наших громадських прав і релігійних свободу в РФ.
Віримо, що народні депутати та державні діячі – українці, які, знаходячись у стані голодування на вулиці Хрещатик, в оголошений ними день і число Вами буде скасоване хитромудре рішення «більшості» у ВР про мовне питання, а також в Україні буде одна державна мова, а не дві чи більше.
А якщо вороги України не можуть висловлюватися й говорити українською, то в такому випадку, видайте їм квитки на поїзди чи на літаки і нехай летять вони, як ті лелеки в ті країни, які для них є рідні і близькі.



Зі щирою повагою до Вас - ............................. Адріан,
Митрополит Московський і Богородський (УПЦ КП)


______________________________________________________________________________________________________________________________________________

На цих веб-сайтах теж надрукована наша стаття:












































_______________________________________________________________________________________________________________________________________


Вот один из примеров «деятельности» нардепа Верховной Рады, Вадима Колесниченко в Украине.


Звернення Митрополита Адріана до Президента України В.Ф. Януковича про порушення громадських прав українців в Україні і за кордоном
Глава Россотрудничества в Украине приобщился к крестному ходу, на котором волочили соломенное чучело с табличкой «Мазепа – иуда – предатель»

18. 07.2012 17:40 | Україна

Звернення Митрополита Адріана до Президента України В.Ф. Януковича про порушення громадських прав українців в Україні і за кордоном


10 июля в Полтаве в день 303-й годовщины Полтавской победы русской армии Петра I над шведами состоялся крестный ход, в котором приняли участие православные верующие Киева, Сум, Черниговщины и Полтавы, сообщает "Религия в Украине" со ссылкой на сайты "Русские на Украине" и Vk.com.
Крестный ход в Полтаве и поездка его участников из Киева была организованы Всеукраинской общественной организацией «Православный выбор» при поддержке «Союза Русскаго Народа» и содействии Всеукраинского координационного совета организаций российских соотечественников
(ВКСОРС, председатель, народный депутат Украины Вадим Колесниченко), а также лично К.П.Воробьева, руководителя представительства Россотрудничества на Украине - государственного ведомства РФ, которое способствует деятельности российских соотечественников за пределами России.
Православные активисты из Киева, которые традиционно приезжают на годовщину Полтавской битвы, по дороге в Полтаву заехали на вечернее богослужение в Мгарский Свято-Преображенский монастырь УПЦ, где и остановились на ночлег. Рано утром выехали в Полтаву, где приняли участие в праздничной литургии в Самсониевском храме в честь преподобного Самсония Странноприимца, поскольку в день памяти этого святого была одержана победа войск Петра I над армией Карла XII и гетмана Ивана Мазепы. После окончания литургии в храме служилась панихида о всех погибших «…за Веру, Царя и Отечество живот свой положивших…»
После праздничной службы и малого крестного хода вокруг храма начался большой крестный ход, который проследовал через весь город в центре Полтавы.
Участники крестного хода несли не только иконы, хоругви, имперские флаги, но и волочили на веревке соломенное чучело с табличкой «Мазепа – иуда – предатель».
Звернення Митрополита Адріана до Президента України В.Ф. Януковича про порушення громадських прав українців в Україні і за кордоном


Аналогичные крестные ходы в Полтаве с чучелом украинского гетмана ранее приводили к стычкам с местными жителями. Однако сами православные верующие считают, что они всего лишь возрождают старую царскую традицию, когда чучело анафематственного в РПЦ гетмана волочили во время крестных ходов при участии монарших особ, в частности государя-императора Николая ІІ.


 

Hosting Ukraine

 

@ 2011 Прес-центр Богородської єпархії