Головна: - e-mail: mitropolet@mail.ru - http: //eparhija.com.ua - Skype: mitropolet


Категорії Новин


Новини

Керуючий Єпархією


Богородська єпархія УПЦ


Медіа

Документи

Газета


Проповіді і проповідники


Календар богослужінь


Контакти


Молитва



Голодомор та геноцид в радянські часи з відеофільмами



Українські історичні та народні трагедійні пісні і думи



Українські історичні думи козацької доби з відеофільмами



П'єси та спектаклі художнього та комедійного змісту з відеофільмами


 

У вигляді календаря

«    березня 2024    »
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

У вигляді списку

Жовтень 2023 (2)
Квітня 2020 (2)
Березень 2020 (3)
Грудень 2019 (2)
Червень 2019 (3)
Березень 2019 (5)
 

 

Hosting Ukraine

 

Богородська єпархія УПЦ КП » Новини » Богородської єпархії » Звернення Митрополита Московсько – Богородського Адріана Української Православної Церкви Київського Патріархату до всіх членів української діаспори в Російській Федерації

Звернення Митрополита Московсько – Богородського Адріана Української Православної Церкви Київського Патріархату до всіх членів української діаспори в Російській Федерації

Автор: mitropolit от 23-05-2012, 20:31
19.05.2012-го року

Звернення Митрополита Московсько – Богородського Адріана Української Православної Церкви Київського Патріархату до всіх членів української діаспори в Російській Федерації.


Дорогі друзі, брати і сестри у Христі !

Звернення Митрополита Московсько – Богородського Адріана Української Православної Церкви Київського Патріархату до всіх членів української діаспори в Російській Федерації
В останній час на багатьох веб-сайтах членів української діаспори РФ та керівництва КЛГП при СКУ йде мова про долю ОУР (Об’єднання Українців Росії), яке, згідно претензій Міністерства юстиції РФ та рішення Верховного Суду РФ, 18-го травня 2012-го року ОУР було ліквідовано, як єдину українську організацію в Російській Федерації.
Це є завершена трагедія для українців в Росії. І все це є наслідок лжедіяльності тих керівників ОУР, які очолювали наше «об’єднання» без нас і без нашої участі. Особливо, це був покійний Голова ОУР Олександр Руденко – Десняк, який «плавав» в грошах і в милостях московської влади.
Зате, скрізь, чи то у Москві, чи в регіонах РФ, чи за кордоном він розмальовував демократичний устрій і відношення влади РФ до членів української діаспори на самих високих і культурних тонах. Він та його «вірні» помічники ніде жодного слова не промовляли про утиски та порушення релігійних прав і юридичних свобод українців в Росії.
А тепер, наша з Вами мовчанка в свій час подарувала те, що ми маємо на 18-те травня 2012-го року.
Всі українці, як в Росії, так і в Україні і за кордоном західних держав знають про захоплення Богоявленського собору з комплексом будівель на його території у м. Ногінську Московської області, священнослужителями РПЦ МП та мером м. Москви Юрієм Лужковим 29-го вересня 1997-го року. Наш собор належав до УПЦ Київського Патріархату. Але на допомогу у захисті духовенства і парафіян ніхто не прибув з Москви: ні з Посольства України у Москві, ні з Українського Культурного Центру, ні з ОУР (Об`єднання Українців Росі), яким керував Олександр Руденко - Десняк. Бо для нього не існували церковні питання українського народу. А ось, Президент СКУ професор Аскольд Лозинський прибув з Торонто (Канада), щоб на місці розібратися з тією трагедійною церковною ситуацією в Росії, в яку потрапили православні віруючі УПЦ Київського Патріархату. Тільки тоді, супроводжуючи пана Аскольда Лозинського, змушений був прибути до Ногінська і Олександр Руденко - Десняк, але це вже відбулось потім, протягом часу.
Я, наприклад, маю постійну прописку в Російській Федерації з травня 1976-го року і громадянином РФ став з 1990-го року, після розпаду СРСР.
В Московській єпархії РПЦ МП я розпочав своє служіння з 1978-го року. З осені 1993-го року офіційно увійшов до кліру УПЦ КП, а з зими 1994-го року отримав сан єпископа Української Православної Церкви Київського Патріархату, будучи керуючим Богородською (Москва, Московська область та регіони РФ) єпархією УПЦ КП та Дніпропетровсько – Запорізькою в Україні.


Звернення Митрополита Московсько – Богородського Адріана Української Православної Церкви Київського Патріархату до всіх членів української діаспори в Російській Федерації


Український Культурний Центр у Москві (вул. Старий Арбат, б. 9), ст. метро «Арбатська»


Але, постійно звертаючись до Українського культурного центру у Москві (вул. Новий Арбат, 9) та до керівництва ОУР, яке мало свій офіс в цьому ж центрі, там ніколи не надавали чітких роз’яснень і не бажали, щоб члени української діаспори в Ногінському регіоні були суб’єктом ОУР. При цьому центрі планувалося будівництво домової церкви, але до цього часу матеріальним безбожникам немає ніякого діла. Все це залишилось на папері. Навіть Посольство України у Москві не втручається в життя української діаспори в РФ і ні в чому не допомагає. В тому числі й МЗС України далеке від проблем української діаспори в Російській Федерації.
Скільки разів я пропонував сформувати у Москві Православну середню загальноосвітню українську гімназію і мене ніхто не підтримав, навпаки, висміювали цю пропозицію, доводячи, що діти українців в Москві не захочуть навчатися в цій гімназії.
Адже у мене в Ногінську Московської області була не тільки зареєстрована, але й урочисто існувала подібна Гімназія, в якій навчалися 350-т учнів і учениць, а навчання в класах відбувалось паралельно, тобто дівчата та хлопці навчалися окремо, вивчаючи науки, всі предмети з Міністерства освіти РФ, а також 20-ть додаткових предметів, які не вивчалися в державних середніх школах. Моя Гімназія керувалася вчителями, яких було до 70-ти на чолі з ректором, архімандритом, а потім Архієпископом Адріаном. Я був депутатом двох рівнів: Московської обласної та Ногінської міської Рад. Все це давало мені сили і можливості творити правду Божу і корисно жити для російського та українського народів.
І таких прикладів можна навести безліч. Тому, те, що Міністерство юстиції РФ створило тяжкі умови для української діаспори в РФ, в наш час не є новим явищем. Бо ще у ХVII-му столітті перед московським царем Олексієм Михайловичем хотів вислужитися отаман Запорозького Війська Іван Сірко, але Бог його покарав за зраду Україні та українському народові і, замість вдячності, цей же самий цар відправив його в Сибір у заслання.
Адже обов’язок Івана Сірка, як кошового Українського Козацького Війська, полягав у допомозі Гетьману України Івану Виговському у битві під Конотопом (1659-й рік), а не російському цареві.
Так і зараз, з-за тих підлабузників українського походження, як у Москві так і в регіонах РФ, страждає загальна українська справа в Росії, чого немає в Канаді, США і в Південній Америці, в Західній Європі, Австралії та в інших країнах світу, бо там українська діаспора проявляла і проявляє себе цивілізовано, а також культурно поводить себе в тих державах, де вона живе серед їх народу.
Чому ж такі славні і достойні члени української діаспори в РФ, як пан Василь Бабенко, який живе не для себе, а для народу, як російського, так і українського? Тільки він має українські класи в середніх школах в цій республіці і більше ніхто. Тому й поважає його влада Башкортостану і всі чесні люди цього краю. Так будемо ж уподібнюватися таким людям, якими є пан Василь Бабенко, щоб росіяни пишалися нами, а не сміялися з нашого постійного зрадництва та досягнень своєї матеріальної мети та земного благополуччя.
Хочеться згадати й ті роки, коли у Києві СКУ проводив Форуми, Конференції, Конгреси і я ніколи не мав запрошення від керівництва ОУР у Москві, бо в них були свої «осередки» і особливі «друзі». Я мав запрошення, але від керівництва Світового Конгресу Українців (Канада, Торонто), а не від своїх «рідненьких» пустих балакунів.
Адже російська діаспора в Україні має всі права і можливості жити повноцінно: і з точки зору релігійності, і прийняття участі в державних справах. Навіть вимагають від уряду і Президента України російської мови, як державної, тобто другої мови в Україні. А ми в Росії топчемось на місці і не можемо нічого корисного зробити для свого українського народу в РФ. Адже тут, як у Москві, так і по всій Росії немає жодної середньої школи, жодного українського храму, жодного українського театру і концертного залу, жодного каналу по телебаченню і радіо, жодного журналу і навіть газети. І все це твориться завдяки тим «українцям», яких називають образливим для нас словом - «хохли». Хоч українців в Росії є біля 13-ти мільйонів чоловік, а росіян в Україні біля 9-ти.
Сьогодні, 19-го травня 2012-го року я отримав від члена КЛГП при СКУ пана Василя Коломацького листа, в якому він запитує у нас, що діється в Росії з членами української діаспори?
У зв’язку з цим, я закликаю керівників всіх українських організацій офіційних і неофіційних в РФ, все ж таки прибути до Москви 26-го травня на VII-й З’їзд ОУР, а не ігнорувати цей день, щоб ми не тільки прийняли свою участь в цьому заході, але й кожен повинен виступити зі своїми ґрунтовними пропозиціями або критикою, як вийти з цього положення і кому можна довірити долю членів української діаспори в Російській Федерації. А тих зрадників, які вкрали у нас час, можливості, довіру до них, треба гнати брудною мітлою з гурту ОУР та з інших українських осередків РФ!


Голова Ногінського осередку ОУР в Московській області,
Керуючий Московсько – Богородською єпархією УПЦ КП
Митрополит Адріан


_______________________________________________________________________________________________________

До цього листа додаємо звернення пана Василя Бабенка (Уфа) від 18.05.2012-го року, невідомий для багатьох українців Протокол засідання Правління ОУР від 14.05.2012-го року, звернення до українських організацій Росії Голови СЦУК «Сірий клин» пана Сергія Винника (Омськ) та звернення до керівників українських організацій в Росії - Людмили Мельник (Москва).
_______________________________________________________________________________________________________

От: Vassili Kolomatski
Кому: 'С.Паняк' , 'Наталья' , Митрополит Адріан mitropolet@ukr.net
Тема: FW: Цікаво
Дата: 18 мая 2012, 04:30:05
Размер: 49К

Звернення Митрополита Московсько – Богородського Адріана Української Православної Церкви Київського Патріархату до всіх членів української діаспори в Російській Федерації
ОУР
Звернення Василя Бабенка до делегатів
Чекаємо вас у Москві на З’їзді ОУР!

Шановні лідери українських регіональних товариств Росії, члени українських громад!
26 травня 2012 року в Москві заплановано проведення VII позачергового з’їзду ОУР, на котрому буде розглянуто питання про зняття всіх питаннь із змістом нового Статуту організації перед Мінюстом РФ та проведення установчого з’їзду загальноросійської організації «Просвіта».
Було проведено титанічну роботу щодо інформування членів Правління ОУР та одержання їхньої згоди відносно скликання позачергового з’їзду, як у телефонному, так і в електронному режимах.
Викликає неабияку тривогу той факт, що напередодні проведення з’їзду, коли українські товариства делегують своїх представників та надсилають протоколи зібрань товариств, деякі члени правління вносять непорозуміння, дезінформуючи голів товариств від свого імені щодо відміни проведення VII позачергового з’їзду.
Звертаємо вашу увагу на те, що з’їзд відбудеться за будь-яких обставин, зараз не існує жодних перешкод щодо його проведення. Крім того, VII позачерговий з’їзд ОУР буде проведено за допомогою Посольства України в РФ.
Закликаємо усіх з надзвичайною відповідальністю поставитися до ситуації навколо з’їзду й взяти участь у його проведенні.
Василь БАБЕНКО
Товариство «Кобзар», Башкортостан
На світлині: Василь Бабенко, Уфа.
Від редакції:
В нинішній вирішальний момент дуже важливо слідкувати за позиціями – хто агітує за З’їзд, а хто проти подорожі у Москву. Зокрема Голова СЦУК «Сірий клин» Сергій Винник (Омськ) їхати на З’їзд відмовився. Пане Сергію, Вам цей крок в Редакції згадуватимуть довго.
Хто ще проти З’їзду?

_______________________________________________________________________________________________________

От: Vassili Kolomatski
Кому: 'С.Паняк' , 'Наталья' , Митрополит Адріан mitropolet@ukr.net
Тема: FW: Цікаво
Дата: 18 мая 2012, 04:30:05
Размер: 49К


ПРОТОКОЛ
засідання Правління Обєднання українців Росії
14 травня 2012 р. (електронно, skype, телефон)


Присутні: С. Винник, В. Гіржов, Т. Ключнікова, Н. Романенко, В. Семененко, В. Скопенко, В. Тегза, Н. Томашевська, В. Халімончук, П. Коваленко., К. Брагін, (взяли участь 9 членів Правління з 16).

Головою засідання обрано В. Скопенко, секретарем - Т. Ключнікову.
Голосування: за - одноголосно.

Порядок денний.
1. Про ситуацію в ОУР в зв’язку з відмовою Мінюста РФ зареєструвати рішення 6-го зїзду ОУР від 21 травня 2012 р.
Слухали: В. Скопенко повідомила, що 2 травня 2012 р. організація «Українці Москви», товариство «Криниця» (м. Пушкіно Московської області), регіональні відділення ОУР в м. Москві і Московській області оприлюднили лист стосовно позачергового 7-го з’їзду ОУР 26 травня 2012 р., оголошеного Т. Дудком. В листі вказано, що неясність щодо причин проведення з’їзду, відсутність у членів Правління документів (Статуту, поданого на реєстрацію, відповіді Мін’юста на заяву про реєстрацію), невиконання вимог Статуту щодо проведення з’їзду ставлять під питання доцільність з’їзду у вказаний в листі Т. Дудка термін і з вказаним порядком денним. Окрім того, не вирішено питання про місце проведення з’їзду, оскільки не було звернення до адміністрації Культурного центру України в Москві і відповідно погодження умов проведення з’їзду.
Т. Ключнікова зауважила, що незрозуміло хто приймав рішення про проведення з’їзду 26 травня. Переважна більшість членів Правління не була ознайомлена з документами, їх думка не була врахована. Такі дії в громадській організації неприпустимі.
С. Винник підтримав виступи В. Скопенко і Т. Ключнікової і запропонував: на підставі рішення 6-го з’їзду від 21.05.2012 р. в разі закриття ОУР судовою владою РФ звернутись до українських організацій з пропозицією провести у Москві 9 червня 2012 р. загальні збори по заснуванню нової загальноросійської організації українців Росії. До участі в заснуванні нової організації запросити всіх бажаючих членів українських організацій Росії –фізичних і юридичних осіб. Для координації роботи по проведенню зборів створити оргкомітет у складі: С. Винник, В. Гіржов, Т. Ключнікова, Н. Романенко, В. Семененко, В. Скопенко.
При наявності бажаючих увійти до Оргкомітету включити їх до Оргкомітету
Рішення:
1. Провести 9 червня 2012 р. загальні збори по заснуванню загальноросійської організації українців Росії.
2. Звернутись до членів регіональних українських організацій із закликом взяти участь у заснуванні нової організації.
3. Cтворити оргкомітет по проведенню загальних зборів у складі: С. Винник, В. Гіржов, Т. Ключнікова, Н. Романенко, В. Семененко, В. Скопенко, В. Халімончук.
Голосування: за – одноголосно.


Голова засідання
В. Скопенко


_______________________________________________________________________________________________________

От кого: siriyklin@mail.ru
Кому: Адріан Владика mitropolet@mail.ru , Бабенко Василь , Бедай Лідія , Блізнова Лідія , Васильєва Оксана , Волик Михайло
17 мая 2012, 15:30


Омская региональная общественная организация
СИБИРСКИЙ ЦЕНТР УКРАИНСКОЙ КУЛЬТУРЫ
«Сiрий клин»
644001, Россия, г. Омск, ул. Б. Хмельницкого, дом 128, тел/факс (3812) 312-664,
Почтовый адрес: 644024, Россия, г. Омск, ул. Щербанева, 25-401
8-913-970-03-79, e-mail: siriyklin@mail.ru
В українські організації Росії

___________________________________________________________________________________________________

Шановні друзі!


З 2009 р. федеральні організації Росії ОУР і ФНКАУР знаходяться під важким судовим пресом російської влади. Ситуація, в якій опинилась ОУР та ФНКАУР в першу чергу винні ми самі. Тривала боротьба в судах, звичайно, не могла переламати ситуацію.
18 травня Верховний Суд після відхилення апеляцій ОУР в судах нижчого рівня знову розгляне позов Мінюсту про закриття ОУР.
21 травня 2011 р. на 6-му з’їзді ОУР було прийнято рішення, що в разі закриття ОУР українські організації створять нову загальноросійську організацію, врахувавши при цьому досвід роботи і закриття ОУР і ФНКАУР. Сьогодні цей час, можна сказати, настав.
Виникає питання про назву нової організації. 14 травня на засіданні Правління ОУР (яке не було легітимним, тому що не було кворуму) були запропоновані: Асоціація українців Росії (АУР), Товариство українців Росії (ТУР), Конгрес українців Росії (КУР), Російський конгрес українців (РКУ) і т. ін..
З цього приводу є прохання до членів українських організацій, які мають намір взяти участь у створенні нової організації, до 28 травня 2012 р. подати свої пропозиції щодо її назви. За більшістю голосів буде вибрана назва нової загальноросійської організації українців Росії.
Найближчим часом буде повідомлено про час і місце загальних зборів засновників нової організації.
Пропозиції прошу подавати за адресою: siriyklin@mail.ru.
Щодо проведення позачергового (а по суті позачергового-чергового) з’їзду 26 травня хочу висловити свою особисту думку.
Як юрист я впевнений, що на стадії підготовки цього заходу уже є маса порушень юридичного характеру і, на мій погляд, це буде марна трата часу, коштів і т. д. І знову ми не зможемо усунути недоліки!?
Тому особисто я на з’їзд не поїду і закликаю всіх керівників українських громад направити свої зусилля на створення нового загально російського об’єднання українців Росії!!!

З повагою,
Член Правління ОУР
Голова СЦУК «Сірий клин»
Сергій Винник
Директор «Юридичної фірми «Винник та Партнери»

17 травня 2012.

_____________________________________________________________________________________________________

Москва
От кого: Людмила Мельник lmm46@mail.ru
Кому: Митрополит Адриан mitropolet@mail.ru
Сегодня, 08:48



Керівникам українських організації Росії


Шановні друзі!

18 травня 2012 р. відбулось засідання Верховного Суду РФ, який остаточно прийняв рішення про ліквідування «Об’єднання українців Росії». Цілком зрозуміло, що проведення VII позачергового З’їзду ОУР в цих умовах не має вже законних підстав і автоматично відміняється. Але питання про стан, подальші перспективи і майбутнє українського руху в Росії лишається актуальним.
Тому звертаємось до всіх небайдужих однодумців і пропонуємо не відміняти зустріч у Москві, що планувалась на 26 травня, а використати цю можливість для створення нової культурно-просвітницької організації і провести установче засідання. На зустрічі ми зможемо обговорити ту ситуацію, що склалась, основні цілі, напрямки і форми спільної роботи, назву організації, підготувати необхідні для реєстрації документи тощо.
Зараз найбільш вдалий момент для спільної зустрічі, оскільки значна частина представників українських громад збиралась приїхати до Москви. Знехтувати такою слушною нагодою ми не маємо права.
Якщо кворум не дозволить створити загальноросійську організацію, вона матиме статус міжрегіональної, до якої згодом зможуть приєднатися бажаючі, або сама увійде до складу інших товариств, у тому числі загальноросійських, у разі їхніх появ. Головне, що ця організація вже зможе офіційно представляти інтереси певної кількості українських громад Росії у відношеннях із російськими, українськими і світовими владними органами, державними установами і громадськими об’єднаннями.
Місце і час зустрічі 26 травня у Москві зараз визначаються і будуть повідомлені додатково.
Просимо повідомити про намір узяти особисту участь у створенні організації.


Ініціативна група:
Бабенко Василь, Уфа
Дудко Тарас, Москва
Мельник Людмила, Москва
Паняк Стефан, Єкатеринбург
Савенко Євген, Казань
Філіппова Мирослава, Томськ
Чернієнко Денис, Іжевськ
Шульга Ігор, Саратов
Дяченко Любов, Саха-Якутія
Антонів Василь, Москва


 

Hosting Ukraine

 

@ 2011 Прес-центр Богородської єпархії